Gezondheid

Gezondheid staat hoog in het vaandel bij ons als rasvereniging. Maar zoals bij alle levende wezens kunnen er bij onze honden een aantal gebreken voor komen
Meer informatie hierover willen wij u dan ook niet onthouden.

Hierbij vindt u een aantal linken naar websites, die te maken hebben met mogelijke ziektes, die in onze rassen kunnen voorkomen.
De nadruk ligt op kunnen, want de Griffon is, gelukkig, een relatief gezond ras waar door een selectief fokbeleid weinig ziektes in voorkomen.

Boven op de regels die wij opgelegd krijgen door de Raad van Beheer stellen onze fokkers samen met de rasvereniging, een fokregelement samen. Dit regelement zijn extra maatregelen die wij onze fokkers opleggen om tot een zo gezond mogelijk ras te komen.

Het nieuwste fokreglement, kunt u hier bekijken of downloaden. Fokreglement.

Een van de zaken die in het fokregelement geregeld is, dat Petits Bassets Griffons Vendéens die voor de fokkerij worden ingezet, op erfelijke oogafwijkingen worden onderzocht door een ECVO-oogspecialist.

Informatie m.b.t. tot het beoordelingsresultaat, geldigheid en geldigheidsduur, rapportage en vragen vindt u hier Oogonderzoek

Foto: Martin Cordes

De lijst van erkende oogspecialisten die het onderzoek mogen verrichten vindt u hier Oogartsen